Meghackelték a FIDESZ-t?

pestisracok.png

„Az Igazság Ligája” nevet használó szervezet (vagy személy) jelentkezett azzal, hogy meghackelte a FIDESZ-t és a megszerzett adatokat több újságírónak is továbbították, valamint ígérik, hogy a megszerzett adatokat fokozatosan nyilvánosságra fogják hozni.

Nem tudom mit gondoljak. A manifesztet olvasva és a felolvasást hallva megnéztem a naptárat, de nem látom, hogy április 1 lenne. (UPDATE a post végén)

Etikus hackerek vagyunk. „Az Igazság Ligája“ vagyunk, akik szívünkön viseljük hazánk, Magyarország sorsát. Magyarországét, amely már nem szabad ország. Orbán Viktor és pártja, a Fidesz módszeresen teszi tönkre a demokráciát, csak hogy megtarthassa hatalmát. Az Európai Unió is riadót fúj. A Freedom House nevű nemzetközi szervezet szerint Magyarország csupán „részben szabad ország“. Ez olyan gyalázat, ami csak egyetlen európai uniós tagállamnak jutott osztályrészül. Egyes európai politikusok ma már hangosan is kimondják, hogy ki kellene zárni bennünket az Európai Unióból. Éppen ezért intéztünk ma online támadást a Fidesz ellen, és olyan adatokat szereztünk meg, melyeket fokozatosan hozunk nyilvánosságra, hogy az emberek saját maguk alkothassanak képet arról, milyen országban is élünk. Hazánkban a sajtó nagy része már nem szabad. Magyarország a nyolcvanhetedik helyre zuhant. Ennek ellenére a birtokunkba jutott információkat több újságírónak is elküldjük, mert hisszük, hogy lesznek elég bátrak ahhoz, hogy megszólaljanak. Csak közös erővel terelhetjük vissza Magyarországot a demokrácia útjára, melyért már őseink is harcoltak.

Nyilván nem politikai oldalát akarom ennek kommentálni, azonban az ilyen bejelentésekkel számos problémám van.

Egyrészt nagyon furcsa, hogy a csak a sajtó bizonyos része írt erről a sztoriról (Pesti Srácok, Vadhajtások, Magyar Hírlap, Népszava, Blikk). Ez mindenképpen gyanús, egy ilyen hírt általában azért sokkal több sajtóorgánum hoz le. Alighanem ők (s)em találják kellően hitelesnek a hírt?

A másik, hogy ez a gyermekded elnevezés, hogy „Az Igazság Ligája” eleve megkérdőjelezi a valóságtartalmat.

Persze lehet, hogy nem vagyok DC-rajongó és ezért nem érzem át a fílinget, de egy hekkercsoport (vagy személy) használhatna valami tisztességesebb nevet is, amely nem megmosolyogtató. Komolyan, hogy lehet egy csoport menő, amelyiknek Aquaman a tagja????!!!!

Egyelőre nem találtam olyan információt, amely megerősítené, hogy valóban történt is valami.

A Pesti Srácok írja, hogy a webszerver nem volt elérhető egy ideig, vélhetően túlterhelték – de egyébként sem a bejelentés, sem pedig a manifeszt nem tartalmaz semmi konkrétumot, hogy pontosan mit támadtak meg, és mihez fértek hozzá.

A meglévő nulla információ alapján a hír valóságtartalma (eddig) nulla.

Ami biztos - ha mégis van valami igazság a hírben a néven kívül,-  hogy nem etikus hackerek követték el.

Az etikus hacker csak és kizárólag az ügyfél megbízásából, engedélyével és szerződéses keretek között tevékenykedik. Aki az érintett fél engedélye nélkül ilyen tevékenységet végez, az a jelenlegi törvényi szabályozás szerint bűncselekményt követ el.

UPDATE1: több szerkesztőségbe is küldtek minta adatokat a támadók, amelyeknek a hitelességét eddig még senki nem erősítette meg. Továbbra is a Pesti Srácok hoz le csak ezzel kapcsolatban információt, de más szerkesztőség is megerősítette, hogy tényleg kaptak valamit, jellemzően képernyőmentéseket levelek fejlécéről.