Rájár a rúd Keleti Arthurra mostanában. A hírneves kibervédelmi stratéga és jövőkutató nyomorog

Igen kiváló cikk jelent meg a Frappa Magazinban Keleti Arthurral. A téma természetesen a titkok természete, a titokvédelem illetve a kiber.

A cikket olvasva szaporán bólogattam, mert Arthur kimondta, hogy:

„A megelőző gondolkodás jó irány, és a biztonsági szakma sorban gyártja a megoldásokat erre, ez azonban profitorientált szemléletű. A tűzfalak, antivírusok egy hiányt elégítenek ki, de nem biztos, hogy annyira előre tudnak, vagy akarnak járni, hogy minden problémát megoldjanak. Száz százalékos megoldás nincs, de lehetne ezt jobban csinálni. Az innováció és a gazdasági érdekek azonban szorosan összefonódnak.”

 Azaz a termékben gondolkodás – minden problémára van silver bullet, csak meg kell venni és eljő a szép világ – nem feltétlenül az üdvözítő út; a "mindenmentes" ételek mintájára a "mindenellen" védő piacvezető "szupertermékek" sem feltértlenül azt kínálják, amit a marketingesek és a salesek hirdetnek.

A másik, ami eszembe jutott, annak igazából az ál- és klikkvadász hírekkel és dezinformációs tartalmakkal kapcsolatos, vajon melyik hazai média milyen címmel foglalná össze Arthur gondolatait? :)

Természetesen ez csak fikció, Arthur szemléletes példái igen kiválóan alkalmasak a hatásvadász címekre és összefoglalókra:

Ripost

Keleti Arthur rettegésének oka: „megcsalom a feleségem”!

Blikk

Rájár a rúd Keleti Arthurra mostanában. A hírneves kibervédelmi stratéga és jövőkutató nyomorog, máról holnapra tengődik! „a bankszámlámon levő pár tízezer forint – amiből ebben a hónapban élek – számomra kritikus, nagyon fontos dolog.”

Bors

Őszintén kitárulkozott a neves jövőkutató: „a világ megtudja, hogy drogfüggő vagyok” – vallott Keleti Arthur a nehéz időszakról.

Detektor Plusz Magazin

Kibervédelmi kutató mutatott rá a személy- és vagyonvédelem fontosságára. Keleti Arthur a GPS-alapú személykövetés és a napjainkban egyre szaporodó betörések példáin keresztül hívja fel a figyelmet arra, hogy a vagyonvédelem és a kibervédelem ugyanazon érem két oldala.

Index

Senki nincs biztonságban. A titkaink nyitott könyvkent olvashatók a hekkerek és kiberbűnözők számára! A hekkerek beférkőztek a játékgépekbe, ott vannak minden számítógép kamerájában és mikrofonjában. A védelmi szakemberek tehetetlenek, nincs megfelelő védekezési módszer a támadók és hallgatózók ellen. A javasolt megoldás, ha a felhasználó eltüzeli a berendezéseket:  „nem bízhatsz meg benne, hogy szoftveresen meg tudod védeni” – nyiltakozta Keleti Arthur kibervédelmi szakértő. Egészségügyi eszközök is érintettek lehetnek vírustámadásokban.

444

A Szili nemigazán akarja megint megszagolni, de állítja, hogy valami bűzlik Dániában. Lehet a sajt, de lehet, hogy Keleti Arthur, aki mostanság új szenvedélyének hódol, az Egy Év egy Zokni kihívásnak: „-minden nap ugyanazt a pár zoknit veszem fel” – jelentette ki a jövőkutató.

Címkék: jff