A 2022-es választást emlegetve 1 millió magyar állampolgár adatait, köztük a személyigazolvány számukat árulják egy fórumban?

hun-ads_1.png

1 millió magyar állampolgár adatait árulják egy fórumban, célzatosan a 2022-es választást emlegetve. Az adatok között megtalálhatók a személyigazolvány számok, anyja neve, születési adatok, lakcímek.

 Mondom magamban: 

dasz iszt ein kubatov vagy mi a franc!

Az 1 millió rekord 50 ezer USD, a hüjének is megéri!

Szerencsére tett is ki samplet az illető, de asszem súlyos csalódás éri a privát kubatovvá lenni akarókat, mert szerintem ezek az adatok teljesen kamuk.

Legalábbis nagyon fura, hogy a néhány, mintának szánt adatban az érintett és az anyja neve is három névből áll, illetve egyik névvel kapcsolatban sem találtam még közösségi média profilt sem, ami elég meglepő mondjuk a születési dátumokat elnézve.

De perszer az is sokat elárul, hogy néhol az anyja neve teljesen zagyva, például kevéssé valószínű, hogy valakinek az édesanyját Borhala Elek Miklósnak, vagy Havasi Edina Albertnek hívnák, de a mai genderfluid világban bármi is elképzelhető.

De ilyen ez a POP3 szakma, ember embernek farkasa és a többi.

Azért csak birizgálja a kíváncsiságomat, hogy vajon teljesen random generált adatokról van-e szó, vagy pedig többféle breach dumpból kompilálták össze, mert akkor valahol valamilyen valós adatoknak kell lennie elfekvőben.

Itt főleg a személyigazolvány szám a legfontosabb kérdés, amelyet civilként ugye nemigen tudok ellenőrizni, bár létezik okmányellenőrző felület, azonban ott több adat megadása is szükséges, azaz a láthatóan kamu nevek és a bizonytalan azonosítók együttes megadása nemigen vezet sikerhez.

Ha a szigszámok esetleg validak és valami más forrásból lett a kamu adatokkal együtt összekompilálva, akkor érdekes felderítőmunka várhat a hivatásos kollégákra.

UPDATE

A szigszámok is kamuk, randomra generált cucc az egész - a sample legalábbis biztosan.