Meghekkelték a budapesti algériai nagykövetség weboldalát

algeria.png

Néha célpontok és áldozatok vagyunk, néha pedig csak küzdőtér. A hazai kibertérben most épp a marokkói hekkerek csaptak egyet oda Algériának, illetve még pontosabban a budapesti algériai nagykövetség weboldalának.

A Black Team nevű marokkói hekkercsoport Allal al-Fassi „Nagy Marokkó” eszméjét követve defacelte a budapesti nagykövetség weboldalát, ott adva hangot elképzelésüknek, miszerint a Szahara Marokkóhoz tartozik.

Marokkó és Algéria történelme nem éppen a feltétlen bizalom és szeretet története, a csaknem 1600 km hosszú közös határ, illetve a marokkói nacionalizmus nemigen kedvez a barátságuknak.

Annakidején, az 1100-as években a berber Almoravida birodalom tartotta kezében a Magreb térséget, így bizonyos marokkóiak úgy gondolják, hogy Algéria tulajdonképpen Marokkó része, beleértve (nyugat) Szaharát, Tunéziát, talán még Líbiát és Mauritániát is.

allal_el_fassi_1949.png

1956-ban Allal al-Fassi, a marokkói író, költő, politikus és tanár szónokolt „Nagy Marokkóról”, illetve hogy vissza kell állítaniuk az Almoravida birodalmat – és bár ezt politikailag nemigen vették komolyan, ahogy az lenni szokott, a nem túl iskolázott és nemigen paradicsomi állapotok között élő szélesebb tömegek igencsak fellelkesültek az eszmén. Odáig fajult a dolog, hogy 1963-ban marokkói csapatok támadták meg Algériát, és a szomszédok közötti perpatvart nemzetközi szinten kellett elsimítani, de láthatóan ez azért nem teljesen sikerült. A nacionalista marokkóiak a mai napig Nagy Marokkót vizionáljak, és a Balck Team hekkercsoport fennen hirdeti az igét a defacelt oldalakon.

Azt nem tudom, hogy ezt miért pont egy hazai hosztolású weboldalon kellett kinyilatkoztatniuk, még jó hogy nem a „magyar Szahara” - alias Bugac kell nekik! Mindegy, amíg nem a Nemzeti Konzultációs oldalt bántják, addig akár legyen övék a teljes Szahara. Azonban ha Bugacra vagy éppen Felcsútra támad kedvük, akkor odacsapunk mink is!

A Black Team meglehetősen sok deface támadással hallatta már a hangját (a „trófeák” megtekinthetők itt , azonban hazai szervert eddig csak egyszer bántottak, egy debreceni egyetemi szervert.

De jobb is lesz, ha meghúzzák magukat, mer a végén kitaláljuk, hogy a turáni-szkíta-pártus birodalom már évezredekkel ezelőtt felettük uralkodott, és a Betyársereg megindul Marokkóba egy jó kávézásra – és akkor leshetnek!