Két durva adatszivárgás a héten: Marriot és Bilderberg-csoport

data_breach.jpeg

Két brutális adatszivárgási incidens következett be a napokban, amelyek következményei bár időben és térben eltérnek, mégis jelentős hatást gyakorolhatnak a világunkra és a világgazdaságra.

Marriot (megint)

A Marriot szállodalánc újabb adatszivárgása rámutat arra, hogy néha a szervezetek és vállalatok nem tanulnak a korábban bekövetkező eseményekből.

A Marriot már tavaly és tavaly előtt átélte, hogy milyen súlyos következményei lehetnek az ilyen eseteknek, mert 2018 év végén közel 400 millió ügyfélrekord (és 5 millió útlevéladat) szivárgott ki a szállodalánctól, azonban most ismét bekövetkezett egy adatvédelmi és IT biztonsági incidens, immáron a második, három éven belül.  

A 2018-as incidens miatt a Marriot 123 millió dollárnyi adatvédelmi bírságot fizetett ki 2019-ben, most pedig az egyik Marriot-franchise szálloda ügyféladatait szerezte meg két, a jogosultságaival visszaélő munkatárs, akik több, mint 5 millió rekordnyi ügyféladatot lovasíthattak meg.

Bildberger-csoport

 A második esemény, amely a héten következett be, a Bildberger-csoporthoz köthető.

 A Bildberger-csoport egy háttérhatalmi szervezet, amely tagjai a világ prominens gazdasági és politikai szakemberei, irányítói.

A Bildberg-csoport 1954-ben lépett a nyilvánosság elé, és bár meglehetősen ügyelnek a titok- és információvédelemre, több jel is utal arra, hogy már a 19. század végén is létezett a szervezet, amely Matarese-kör néven alakult meg Korzikán.

(A történetet „kissé” kiszínezve és feldolgozva Robert Ludlum írta meg nagysikerű Matarese-könyveiben)

A DarkNet sötét bugyraiban már hetek óta keringenek pletykák arról, hogy információvédelem ide vagy oda, egy hackernek sikerült betörnie a Bilderberg szerverére és onnan nagymennyiségű, titkos adatot sikerült meglovasítania.

torch.png

Úgy néz ki, hogy lehet valami a dologban, mert egyre másra jelennek meg információk a kiszivárgott dumpokkal kapcsolatban. Összességében több mint 271GB adatról lehet szó, de egyenlőre csak két adatbázist publikált a támadó.

Az egyik a Bildberger-csoport és a chemtrail tevékenységek kapcsolatát igazolja (pontosabban az európai tevékenységek térkép és tevékenységnaplóit), míg a másik adatbázis tartalma a korábban még sehol meg nem jelent ülési jegyzőkönyvek másolatai, amelyek az 1962-es svéd saltsjöbaden-i és az 1972-es belga knokke-i ülések között eltelt időszakok megbeszéléseit és találkozóit dokumentálják.

cases.png

chemtrail.png

A két adatbázis ott kapcsolódik össze, hogy ebben a közel tíz éves időszakban fektette le a csoport a chemtrail tevékenység alapjait, ezeken az üléseken határozták meg azokat a politikai és technológiai követelményeket, amelyek mintegy előkészítésként szolgáltak a 80-as évektől végrehajtott chemtrail folyamatokhoz és eljárásokhoz.

A bizalmas adatok jelszóval védettek, de a tartalmuk kétségkívül aggasztók és rámutatnak arra, hogy merre tart a világ és hogyan manipulálnak bennünket a háttérhatalmak.