1TB mennyiségű kiszivárgott felhasználói adathalmaz

Igen nagy visszahangot kapott a Troy Hunt által felfedezett, 87GB méretű, kiszivárgott felhasználókat és jelszavakat kapott adatbázis, amelyben 700 milliónál is több egyedi felhasználó név és jelszó található.

Sajnos azonban ez csak a jéghegy csúcsa, ugyanis van Collection #2, #3, #4, #5 is, és sajnos a 87GB-os Collection #1 csomag mérete eltörpül a Collection #2 526GB-os mérete mellett.

sanix.jpg

A teljes Collection #1, #2, #3, #4, #5 set mérete 870GB, és van még mellette más cucc is, szóval a teljes csomag teljes mérete majdnem 1TB!

Mi van a pakkban?

Ekkora kombo csomagban óhatatlanul is felbukkannak még nem észlelt adatok, a Collection #1 csomagban is volt vagy 140 millió még nem észlelt egyedi felhasználói rekord, de azért azt érdemes tudni, hogy az egész dataset 2-5 (néha még régebbi) adatokat tartalmaz.

Collection #1 collection1_1.png

Collection #2

collection-2.png

Collection #3

collection-3.png

Collection #4

collection-4.png

Collection #5

collection-5.png

Collection #MYR

collection-myr.png

Collection #antipublic

collection-antipublic.png

Az, hogy egy ekkora bigdatában felbukkannak korábban még nem észlelt adatok, csak azt jelenti, a 2-5 éves szivárgásokból még mindig nem került elő minden (régi) adat.

Ez persze szerintem nem csökkenti az egész történet jelentőségét, ekkora mennyiségben még soha nem jelentetek meg ilyen adatok a nyílt Interneten.

Persze ez nem mondható el a DarkWeb-ről, de a kombó értékét szerintem pontosan megmutatja, hogy az egész pakkot alig 40 dollárért lehet megvenni, és már nem csak a feketepiaci áruldákban lehet megvásárolni, hanem a nyílt Interneten is. (közben ezt levették, de 40 dollárért meg lehetett venni a teljes pakkot)

sanix-offer.png