Feltörték a Dell.com-ot?

dell.png

Három dolog biztos az életben: a halál, az adók - és az adatszivárgás – mondhatta volna Christopher Bullock 1716-ban, de valamiért csak az adókig jutott. Michael Dell viszont már mindhárom bizonyosságot felsorolhatja, mivel adatszivárgási incidens érintette a Dell-t, pontosabban a gyártó Dell.com oldalát.

A Dell bejelentette, hogy november 9-én ügyféladatok megszerzését célzó támadás érte az oldalt, amely során a felhasználónevekhez, email címekhez és hashelt jelszavakhoz akart hozzáférni a támadó.

A Dell nyilatkozata nem részletezi, hogy a támadás sikerrel járt-e, és adatok kerültek-e ki az oldalról, de biztos, ami biztos alapon a közleményben figyelmeztetik a felhasználókat, hogy ha máshol is ugyanazt a jelszót használták, akkor sürgősen változtassák meg.

A Dell kikényszeríti a jelszócserét a Dell.com felhasználóitól és a Dell megbízásából független szakértők dolgoznak az esemény feltárásán, így pontos (és nyilvános) információk még nem állnak rendelkezésre az eseménnyel kapcsolatban.

A Dell eléggé szűkszavú az érintett adatokkal kapcsolatban, és azt állítja, hogy banki és kártyaadatok nem kerültek veszélybe, érdemes meggondolni, hogy a support fórumoktól kezdve a Dell webshopjáig az itt tárolt adatok kerülnek felhasználásra a bejelentkezésekhez, így szerintem nem árt átnézni, hogy ki milyen adatokat adott meg az oldalon.

A Dell nyilatkozata szerint a Dell eszközök és szolgáltatások nem érintettek az eseményben.

A bejelentést itt lehet elolvasni.