Szakálla miatt lecsukták Gal Valeriust, a „Dark Web” egyik prominens dílerét

Nem szakállas vicc, tényleg az impozáns szőrzet lett a veszte a Dream Market egyik nagyformátumú kereskedőjének.

oxymonster.jpg

Az egyébként francia, OxyMonster becenévre hallgató díler elutazott Texasba egy szakállversenyre, azonban a megmérettetésre már nem sikerült eljutnia, mivel a hatóságok lekapcsolták és azóta már meg is kapta jól megérdemelt büntetését

OxyMonster nem volt kispályás, bár karrierjét kisebb Oxy- és Ritalin eladásával kezdte, végül nem csak hogy igen nagytételben forgalmazta a cuccokat, de egyik adminja és moderátora is lett a Dream Market-nek (amely igyekszik a régi Silk Road árulda helyére pályázni).

A hatóságok az úriembert már jó ideje figyelték, több szervezet együttműködésében valósult meg az elfogása. A nyomozás által előállított bizonyítékok mellett további terhelő adatokat találtak OxyMonster laptopján, többek között olyan bitcoin számlát is, amelyen 120 BTC összeg, kb. 700 ezer dollár volt elhelyezve.

A pénz elkobzása mellett 20 évre ítélték – ez a fele a kiszabható maximumnak (a pénzmosás vádja igen sokat tett hozzá a büntetéshez!), mivel ígéretet tett a hatóságokkal való együttműködésre (nem ő az első Dark Web-cézár, aki a kisebb büntetés ígérete miatt együttműködik egykori kollégái ellen a hatóságokkal: az egykori Silk Road-moderátor Gary Davis is nemrég vallotta magát bűnösnek).   

Remélem, OxyMonstert végül csak a pénzétől és szabadságától, a szakállától azonban nem fosztották meg a hatóságok...