Brutál magyar-leak update

gaming.png

Egy kis állapotjelentés a kiszivárgott magyar hozzáférésekkel kapcsolatban

A legtöbb szervezett visszajelentkezett ma, megköszönték az értesítést – nyilván ez azt jelenteti, hogy korábban nem tudtak arról, hogy valami történt a felhasználói adatbázisukkal.

Érdekes közjáték, hogy amikor felhívtam ma reggel az egyik szervezetet, a beszélgetés végén a kolléga megkérdezte, hogy miért szóltam nekik, mi a célom azzal, hogy szóltam, valamint, hogy akkor ezt ingyen csinálom? :)

Megpróbáltam elmagyarázni, hogy szakmai kötelesség, meg minden, hááát, nem tudom mennyire sikerült :)

Tegnap már igen álmos voltam amikor posztoltam, és nem nyomoztam sok mindennek utána. Ma már rájöttem, hogy az Euronote kikerült adatbázisával kapcsolatban már bőven voltak nyomok, most meg is találtam, hogy a publikálás dátuma idén februári (azt nem lehet tudni, hogy mikor vitték el).

Tegnap már nem volt erőm átnézni a kicsit összehányt részeket a listákból, de most jobban megnézve, alighanem a java még hátravan. Rengeteg játék oldal (kb 100), randi oldalak (Badoo, Zoosk) és lehetne sorolni, alighanem ezek jó része már régebbi (pl. Badoo breach 2016 – 122 MILLIÓ rekord, Zoosk breach 2016, 54 MILLIÓ rekord) – és pl. a Dump listában benne van az Euronote is, szóval már itt is lesznek ismétlődések.

Úgyhogy megpróbálok azokkal a listákkal foglalkozni, amelyekben van valamilyen magyar érintettség, az is éppen elegendő lesz szerintem :)

És a legfontosabb hír a végére, amit ma mindenki megkérdezett: NEM, nem voltak politikai pártok, vagy kormányzati felhasználók a pornó adatbázisban (legalább is hivatalos címmel nem :))